Kredi Kartı İle Online Alışveriş Yapanlar. Dikkat!...

Merhabalar

Hatırlarsanız Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) aldığı kararla kredi kartlarının online işleme kapatılması meselesi 31.12.2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Normal koşullarda 17.08.2017 tarihinde hayata geçirilmesi gereken bu düzenleme o zaman ki oluşmayan koşullar nedeniyle ertelenmişti.

O dönemde medyada, televizyon ve radyoda ayrıca sosyal ağlarda bununla ilgili haberleri sıkça duyduk, okuduk fakat o anda bitti. Neden çünkü önümüzde daha bilmem kaç ay zaman vardı ve "aman nasıl olsa daha var. Kartı kullanıma sonra açarım yada kaparım" tarzı düşüncelerle ertelemiş olanlar için aslında bu yazı. 

01.01.2018 tarihinden kredi kartlarına online işlem izni vermeyenlerin kartları online işlemlere kapalı tutulacak. Her ne kadar uygulamada otomatik ödemeler kapsam dışı denilse de; siz siz olun mutlaka ödenecek faturalarınızı son dakika sürprizleriyle karşılaşmamak adına kontrol edin.  "Aman canım bundan bana ne ben zaten sanal kart kullanıyorum" da diyebilirsiniz. Fakat atladığınız nokta şu ki; eğer kredi kartı üzerinden otomatik ödemeleriniz varsa (dikkat edin sanal kart demiyorum) bu tarihten itibaren ödenmeyebilir. Bu da demek oluyor ki; gecikme zamları ve kapatılan doğalgaz, elektrik ve telefon faturaları olabilir. Bunlardan ayrı olarak kredi kartına otomatik ödeme talimatı vermiş olduğunuz başka otomatik ödemeleriniz de varsa bunlarında ödenmemesi demek. Malum Türk milleti olarak her şeyimizi son dakikaya bırakmaya meyilli olduğumuzdan, uygulamanın yürürlüğe geçeceği tarihte itibariyle yığılmalar olacağını da göz önüne alarak son dakikaya işinizi bırakmayın ve online işlemleri sıklıkla kullanıyorsanız kredi kartınızın online işlemlere açık olması onayını vermeyin unutmayın.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar